Pictures won't load

dynoman

Well-Known Member
I tried to post pictures like I have in the past and now keep getting " file to large for server to process " . This is from my phone and a camera , same message .
 

1986 Buick GX1

GX1 #001 [The One and Only]
I get that now too, but my IPhone 6S offers different sizes so I tap Large instead of Actual size.
When it first did that I figured I’d have to choose a pixel count or a DPI rating or something and I have no idea what that those are.
 

dynoman

Well-Known Member
I've been posting pictures for years with no problems with the same camera & phone . Hope this get fixed .
 

wb_7354

Active Member

Seems to be working now


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

dynoman

Well-Known Member
Just tried again , no go phone or camera ...... File to big for server to process . Size , 3264 KB
Anyone know what's going on ??
 

dynoman

Well-Known Member
This is still a problem ....at least for myself . I would like to post pictures to help other members with problems but can't . Is this how it's going to be from now on ??? Any response from Admin would would be nice . Thanks , Sam
 

Buckshot G/N

Well-Known Member
This is still a problem ....at least for myself . I would like to post pictures to help other members with problems but can't . Is this how it's going to be from now on ??? Any response from Admin would would be nice . Thanks , Sam

I'm still having issues as well with just about all file sizes, prior to the fire I could attached most photos. What I did to combat the problem ,was to download a photo compress app ,that has been working fine for over 2 months. Download the app, go to your gallery, choose what photos you want to compress ,then attached and send.
 

dynoman

Well-Known Member
I'm still having issues as well with just about all file sizes, prior to the fire I could attached most photos. What I did to combat the problem ,was to download a photo compress app ,that has been working fine for over 2 months. Download the app, go to your gallery, choose what photos you want to compress ,then attached and send
These are pictures off of my digital camera on a SD card loaded from my laptop .
 

Pronto

Shake for me, girl. I wanna be your backdoor man.
Muntant X side picture.jpg

Humm, works for me. That's the old Muntant X that went to Ct. and was rebuilt by Mark Hueffman.
 
Last edited:

Buckshot G/N

Well-Known Member
Whoops... Good luck with that, I think I tried every way possible to download from camara SD card to a file, storage and attached, but received same message * file to large* .Little extra work via camera on phone but you can post photos with a compressor photo app.
 

dynoman

Well-Known Member
Whoops... Good luck with that, I think I tried every way possible to download from camara SD card to a file, storage and attached, but received same message * file to large* .Little extra work via camera on phone but you can post photos with a compressor photo app.
Just wondered what happened as I have a lot of pictures on my SD cards and it was easy for me to find & post them . Still no response as to why !!
 

Buckshot G/N

Well-Known Member
Just wondered what happened as I have a lot of pictures on my SD cards and it was easy for me to find & post them . Still no response as to why !!
I'm no.... IT Guy, but I would speculate when the administration changed server, some domains are having issues adapting. But I agree it doesn't make sense, and where not the only ones having this problem.
 

redhotrod

Turbo Happy
Another related topic, does everybody have an issue seeing posted pictures in the threads from over a year or more ago? Majority of pictures do not show up on my end.
 

Buckshot G/N

Well-Known Member
Another related topic, does everybody have an issue seeing posted pictures in the threads from over a year or more ago? Majority of pictures do not show up on my end.
Most images where lost in the fire prior to October, 2019. Admin posted earlier this year there may be some info saved that can be retrieved in the new server but no new updates recently.
 

Anthony P

sharing knowledge with those who care to listen
website owner seems to have made a change these past few months regarding picture uploads. shane had said on other threads, the 3rd party source he has looking over the site's database to determine if anything is recoverable also noted the sheer size of the website database was very large.

then there was another thread whereas shane noted his thoughts and members provided their input for how long historical threads should be available before being purged; how long to keep the marketplace listings; and so on. that thread was never made a sticky, so it's buried on the back pages by now.

currently, it seems pics have to be about 1MB or less in file size to be uploaded. so change your camera settings accordingly or photoshop your old pics to save as a copy with a smaller file size (image quality).

would have been a good idea for this new policy to be communicated to the members so that there aren't so many threads asking why pics would not upload to the site. :rolleyes:
 

T-type Jones

Active Member
The way I've been getting mine to load is First I upload them to my computer, then I open the photo, then you look up at the top left corner you'll see options. Hit the "Open" option, then you want to hit "Paint", the picture may look Super Large, what you want to do next is hit the tab "Resize", then just resize it to like 30% and save it. Then they should work after that.....Have Fun / Black Beauty vs White Beauty Hmmmmm
20191005_164041.jpg
 

achalmersman

Well-Known Member
I've never run anything as important as a website but I store over 50TB of data at my own home. My important stuff is backed up daily to an online service, and then I have 2 more physical backups one of which is located off site and synchronized on a regular schedule. I just dont understand how data loss like this can occur. Im a network engineer at a hospital and I guess I'm just too spoiled by dual datacenter / multiple backup and disaster recovery schemes.
 
Top